Wir in der Presse

Operatoren für den Englischunterricht

Hier findet sich eine Übersicht über die in Klausuren verwendeten Operatoren. Sie werden kurz erklärt, damit es nicht zu Unsicherheiten über das Ziel einer Aufgabenstellung kommt.

Account for
Explain the reasons for / reasons why
Analyse
Describe in some detail and give reasons for / criticism of. Draw conclusions where this is possible.
Comment
Express your opinion about someone or something that you have seen, heard or read about.
Compare / Contrast
Describe similarities and differences
Criticise
Give your own views and those of others against a subject or topic; remember to present evidence for any criticisms.
Define
Give the meaning of. You must not give an example.
Describe
Give a detailed account of
Discuss / Evaluate
Explain, and then give the pros and cons.
Write about the consequences and ramifications of what is being discussed together with a brief, reasoned personal conclusion; give evidence.
Illustrate
Give clear examples of.
Justify
Make out a case, using reasons and evidence for one particular point of view
Outline
Give the main features only. Do not go into detail.
Summarise
Give a brief account of the main points without details or examples.
Trace
Follow the development of a topic from the beginning.